За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Omega “SPEEDY TUESDAY” LIMITED EDITION

17.02.2017

 

От почти половин десетилетие стартира интересна онлайн общност наречена #SpeedyTuesday, като броят на феновете й расте непрестанно. В тяхна чест OMEGA създаде тази лимитирана колекция, която съчетава в себе си някои от най-интересните елементи на Speedmaster.

 

 

 

SPACE HERITAGE

Дизайнът на този часовник е вдъхновен от оригиналният “Speedmaster Alaska III”, създаден през 1978г. Моделът е създаден специално за НАСА, които настояват да бъде с анти-рефлектно покритие  и лесен за разчитане циферблат  в космоса. По тази причина новият часовник остава верен на класическия модел с матиран корпус от неръждаема стомана и подциферблат с големи арабски цифри.

Циферблат “REVERSE PANDA”  

При създаването на този циферблат, OMEGA черпи вдъхновение от миналото. Този път виждаме завръщането на “Reverse Panda”, който излиза на пазара за пръв път за 1966 г. Бели подциферблати са поставени върху основен черен циферблат, обградени от бейзел и тахиметрова скала от матиран черен алуминий. Може да забележите винтидж лого на OMEGA, а всички подциферблати и маркери са покрити с луминисцентно мастило. 

Класически механизъм

Моделите се задвижват от калибър 1861, буквално същия механизъм използван при часовникът, с който астронавтите от НАСА стъпват на луната. Създаден с висококачествено родийно покритие, този механизъм представя една важна част от еволюцията на Speedmaster.

 

Уникални допълнения

На капакът е гравиран известният медальон с морско конче с думите SPEEDY TUESDAY ANNIVERSARY - A TRIBUTE TO ALASKA PROJECT III, както и номера на часовника. Визията е завършена от кафява кожена каишка с винтидж шевове. 

Моделът е с лимитирани 2012 бр, отбелязвайки годината, когато започва онлайн движението #SpeedyTuesday. Всеки часовник е в  кожена подвързия, която съдържа специална НАТО каишка в черно и бяло. Може да откриете и инструмент за смяна на каишката.

Сподели

Коментари

Публикувайте коментар

© Developed by CommerceLab