За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Longines празнува елегантността по време на Световното първенство по художествена гимнастика

13.09.2018

След 31- годишно отсъствие Световното първенство по художествена гимнастика се завърна в България. От понеделник 10 -ти септември до неделя, 16 - ти септември, повече от 350 гимнастички от 61 държави се състезават за медали и отличия в Арена Армеец.

Състезанието в София ще бъде първото от редица, което ще позволи на гимнастичките да се класират директно за олимпийските игри през 2020 г. в Токио.

Официален спонсор и таймкийпър на събитието е швейцарският часовникарски бранд Longines, който е партньор на Международната федерация по гимнастика от 1985 г. Успешното им сътрудничество се дължи на перфектната хармония и ценности между двете организации. Дългогодишната история на Longines, обвързана със света на спорта, започва още през 1878 г. с първият хронограф, създаден от марката. С времето Longines изгражда специална връзка с редица спортове като официален таймкийпър на световни шампионати и партьор на международни спортни федерации.

По време на Световното първенство по художествена гимнастика в Арена Армеец ще бъде връчена специалната награда Longines Prize for Elegance, присъдена лично от президента на компанията г-н Валтер Фон Кенел, почетен гост на събитието. Победителите получават трофеи, екслузивни часовници Longines, както и парична награда. Наградата се присъжда на най-елегантните и харизматични гимнастички. Критериите, по които журито ги оценява за грация, хармония на движенията и емоции по време изпълнението.

Първият път, в който България е домакин на Световното първенство по художествена гимнастика е през 1969 г., когато Мария Гигова и българският отбор постигат първите златни медали и проправят пътя към изключителен международен успех за следващите поколения.

По време на Световното през 1987 г. във Варна, Бианка Панова, едно от "златните момичета" на България, която доминира художествената гимнастика през 80-те, става първата гимнастичка, която печели пет индивидуални златни медала с перфектна оценка за всяко съчетание. По време на същото първенство, българският отбор печели всичките 3 световни титли за голямо удоволствие на родната публика.

Сподели

© Developed by CommerceLab