За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Rado HyperChrome Captain Cook

16.05.2017

RADO определено не е марка, известна със своите "diver"модели, особено винтидж стил. Но Rado HyperChrome Captain Cook е изключение.


Моделът е по идея на часовник със същото име, за пръв създаден от RADO през 1962 г. Марката успява да запази много от оригиналната визия, включително и размерът на корпуса - 37 мм. Датника на 3 часа и изображението с котва са в червено, а надписа Captain Cook прави впечатление със старинния си стил. Логото с котвата се движи при помръдване на китката, още една отличителна черта за моделите на RADO. Стъклото е от сапфир кристал и спомага за винтижд визията на часовника.


Бейзелът е въртящ, без луминисцентни детайли, направен от недраскаема керамика. Корпусът е изграден от полирана неръждаема стомана с 11 мм дебелина. Върху задният капак има гравирани три морски кончета и текстът "One out of 1962". Това е и бройката на моделите от тази лимитирана серия, както и напомня за годината на създаване на оригиналния часовник. Механизмът е ETA C07.61 с 80-часов резерв.

Дамската версия и с бял циферблат и диамантени индекси, титаниев корпус с размер 45 мм.


 

От RADO уточняват, че това не е часовник, подходящ за гмуркане. Въпреки това със своята 100 м водоустойчивост, четлив циферблат, големи стрелки и въртящ се бейзел, спокойkо може да се потопите с него в по-плитки води.

 

Сподели

Коментари

Публикувайте коментар

© Developed by CommerceLab