За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Пътешествие в света на литературата: Montblanc Writer's Edition Homage to Robert Louis Stevenson Limited Edition 1883

9.05.2024

В света на писането Montblanc се явява като символ на майсторство и елегантност. Сред престижните си колекции, Montblanc Writer's Edition сияе като почит към най-великите автори в света, преплитайки техния дух в изключителни пишещи средства.

Лимитираната серия на ролера на Montblanc посветен на световноизвестни автори - Homage to Robert Louis Stevenson 1883 е свидетелство за вечното наследство на един от най-почитаните Шотландски автори, именно Робърт Луис Стивънсън.

Литературните му приноси продължават да пленяват читателите със своя приключенски дух и дълбоки прозрения за човешката природа. От вдигащите адреналина случки в „ Островът на съкровищата“ до психологическата дълбочина на „Странният случай с доктор Джекил и господин Хайд“, произведенията на Стивънсън продължават да вълнуват малки и големи по целия свят.

Романът "Островът на съкровищата" вдъхновява много от елементите на ролера Montblanc Homage to Robert Louis Stevenson Limited Edition 1883. Сюжета на книгата е приключенски, първоначално предназначена за деца. В последствие привлича и по-възрастните читатели. Действието се развива около премеждията на Джим Хокинс, който открива карта на заровено пиратско съкровище. Тя отвежда младежа на опасно приключение, в което пиратска шайка и група авантюристи се опитват да се доберат до скритото богатство, заровено на екзотичен остров.

Малки и големи могат да открият множество препратки към така завладяващата история върху ролера на Montblanc. Цялостната форма на пишещото средство наподобява исторически, разтегаем телескоп. Капачката е гравирана с подписа на Стивънсън, а корабът ‚Hispaniola‘, направил пътешествието на главния герой възможно, е илюстриран върху тялото. Британския флаг, развят на борда на ‚Hispaniola‘ e грижливо прибран зад малко прозорче, но следвайки историята за бунт от пирати, флагът може да бъде обърнат, с малко копче, за да се покаже пиратски флаг. Тези и още много елементи от историята могат да бъдат разпознати от всеки посмял да се потопи в света на тази така обичана книга.

Ролерът Montblanc Homage to Robert Louis Stevenson Limited Edition 1883 е поклон към литературното наследство и великото изкуство на писането. Това е средство за онези, които ценят красотата и търсят вдъхновение във всяка дума. За онези, които вярват, че думите могат да променят света.

Можете да разгледате отблизо на сайта на Giulian.

Сподели

© Developed by CommerceLab