За връзка с нас (+359) 887 494994
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Съвети за Вашият часовник

КОГАТО СВЕРЯВАТЕ ЧАСОВНИКА
1.Уверете се, че Вашият часовник е съвършено сух.
2. Издърпайте внимателно коронката, за да извършите необходимата промяна.
3. Избягвайте да променяте датата между 20:00 часа и 04:00 часа
4. След като вече сте направили сверяването на часа, натиснете обратно коронката
и (в зависимост от модела) я навийте към корпуса, така че да запазите водоустойчивостта на Вашия часовник.

НАВИВАНЕ НА МЕХАНИЧЕН ЧАСОВНИК
Когато автоматичен часовник не се носи дълго време, неговият резервен автономен ход (42-48 часа, в зависимост от модела) спира. За да го стартирате, отвийте коронката, ако е необходимо (зависи от модела) и навийте механизмът ръчно, чрез въртене на коронката около 30-40 пъти. Това ще даде достaтъчна сила на часовника да функционира нормално.

Механичният часовник трябва да се навива ежедневно, навиването е завършено, когато коронката не може да се завърти повече (затегне). Много е важно да не пренавиете със сила коронката, за да не повредите механизма.

КОГАТО НЕ НОСИТЕ ЧАСОВНИКА СИ
1. Часовниците се влияят от магнитното поле. Избягвайте да ги оставяте в близост до уреди, които могат да създадат силно магнитно поле като високоговорители, хладилници, мобилни телефони и др. Те могат да повлияят върху работата на часовника.

2. Ако не носите редовно Вашият автоматичен часовник, тогава е препоръчително да закупите автоматична кутия за навиване, по този начин смазващото масло на механизма няма да се втвърди и ще се запази течно.

3. Не оставяйте остаряла, неработеща батерия в часовника си. Редовно проверявайте, дали Вашият кварцов часовник работи. Ако е спрял или EOL системата се е активирала (някои модели имат End Of Life/ EOL система, т.е. сигнализират кога наближава края на батерията - секундната стрелка прескача през 4 секунди), моля посетете нашия сервизен център.

КОГАТО ПОЧИСТВАТЕ ЧАСОВНИКА СИ
За да поддържате външният вид на Вашия часовник естетичен и за да върви безупречно, трябва да го почиствате редовно по следния начин:

1. Първо се уверете, че коронката е прибрана плътно към корпуса или е завита добре.

2. Ако Вашият часовник е проверяван в нашия сервиз за водоустойчивост през последните 12 месеца, може да използвате мека четка и малко сапунена вода, за да почистите корпуса и верижката, после изплаквате с чиста вода и подсушавате с мека кърпа. Ако Вашият часовник е с текстилна, кожена каишка или с каишка от кожа на алигатор или питон, внимавайте да не намокрите каишката.

3. Ако се съмнявате относно водоустойчивостта на Вашия часовник, просто го почистете с мека четка, без изплакване и го подсушете.

4. Избягвайте контакт с химически продукти (разтвори, перилни препарати, козметика и др.) те могат да повредят верижката и уплътненията за водоустойчивост

Тестилни, кожени каишки, каишки от кожа на алигатор и питон.
Избягвайте да ги мокрите (вана, душ и др.). Въпрки Вашето внимание и грижа, кожата е естествен, жив материал и цвета малко ще избледнее с течение на времето.

КОГАТО НОСИТЕ ЧАСОВНИКА СИ ВЪВ ВОДА
Таблицата по-долу показва какви дейности може да извършвате в зависимост от водоустойчивостта на Вашия часовник.

Дейности /
Водоустойчивост
ПръскиПлуванеВодни ски, гмуркане с шнорхелСкуба гмуркане
30м/100ft Да Не Не Не
50м/165ft Да Да Не Не
100м/330ft Да Да Да Не
>=200м/660ft Да Да Да Да