За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

100 години BaselWorld

13.03.2017

След по-малко от месец, новите творения и нововъведения в  световната часовникарска и бижутерийна индустрия ще бъдат представени ексклузивно пред    света на Baselworld 2017, където ще присъства международната преса и избрана публика.  Известно като шоуто, което не е за изпускане,   Baselworld се подготвя да приветства всички ключови играчи сред най-известните марки.

100 години Baselworld

Един век богата история на най-мащабното  часовникарско събитие. С наближаването на най-новото му издание между 23-ти и 30-ти март, ще опитаме да ви разкажем най-отличаващите се моменти от BaselWorld през годините.

Историята на събитието започва на  15-ти април 1917 г. В този период ръчните часовници набират популярност, макар че Първата световна война сериозно застрашава часовникарската индустрия.

Общо 831 компании от различни сфери на швейцарската икономика сред които химическата промишленост, банкиране, транпорт представят свои продукти и услуги.

Сред първите часовникарски марки, които вземат участие,  са Tissot, Thommen, Longines, and Ulysse Nardin. През годините събитието се превръща в най-важното събиране на часовникарската общност и най-значимия търговски панаир в Швейцария отворен за широката публика.

През 1923-та, 6-години след стартирането си, първите зали биват построени на мястото, където в момента се намира централната Зала 1. Това е и годината, в която за пръв път взима участие Zenith, като тази година прави 94-тото им участие на изложението. Само година по-късно се появява Федерацията на швейцарската часовникарска индустрия (Federation of the Swiss Watch Industry FH).

17-години след първото изложение, през 1934-та година, е добавена Зала 5, с което се поставя началото на създаването на конгресен център.  Heuer, които по-късно се превръщат в познатите ни днес TAG Heuer за пръв път взимат участие.

През 1966-та година, първият часовник за гмуркачи с оранжев циферблат и гравиран бейзел  е представен на изложението в Basel, като скоро се превръща в класически пример за часовник за гмуркачи: Doxa SUB 300.

Очаквайте още любопитна информация  в част II.

Сподели

Коментари

Публикувайте коментар

© Developed by CommerceLab