За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Breitling Emergency

17.06.2016

Breitling Emergency осигурява на всички пътешественици и любители на екзотични, и опасни дестинации двучестотен сателитен трансмитер, който се активира само с едно завъртане.

Новият модел Emergency e по-добра  версия на предишният, който излъчваше само на една аналогова честота. Часовникът е предназначен за рискови ситуации и обстоятелства  като самолетни катастрофи, корабокрушения, инциденти в планината, пустинята, джунгли или ледници.

Сигналът за спешни случаи се излъчва на две честоти. Първият е дигитален сигнал от 406 MHz, който излъчва по 0.44 секунди на всеки 50 секунди, а вторият е аналогов сигнал от 121.5 MHz по 0.75 секунди на всеки 2.25 секунди. Честотата не само излъчва сигнал за тревога, който достига до спасителните екипи, но им помага да открият точното местонахождение на носителя на часовника.

Това е част от международната система Коспас –Сарсат, благодарение на която са спасени близо 26 хил души от 1985г насам. Програмата е основана на система от сателити с ниска надморска височина в земната и геостационарна орбита, заедно с наземни станции и центрове за координация из целия свят. Сателитите работят на 406 MHz, което на теория е достатъчно, за да може спасителните екипи да открият хората в беда, тъй като системата Коспас – Сарсат не следи други честоти. Много спасителни екипи обаче използват по-старата 121.5 MHz-а честота, поради което моделът е разработен да работи и с двете. 

Другата част от механизма е вградената  и лесна за употреба антена.  Съставена е от две части, така че трансмитъра може да избере с коя част от антената да работи, когато превключва между честотите. Сигналът започва да излъчва в момента, когато премахнете капачето на антената от дясната страна. От там само трябва да я изтеглите и  разгънете, което активира сигнала.

Нека не забравяме, че това е и часовник. Моделът е Breitling SuperQuartz Caliber 76, с дигитален LCD дисплей, индикатор, който показва батерията, хронограф, таймер, втора часова зона и многоезичен календар.  

Сподели

Коментари

Публикувайте коментар

© Developed by CommerceLab