За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Damiani – италианските майстори златари по света

8.12.2015

В исторически план Damiani e един от лидерите в италианския търговски сектор на бижутерия. Основана през 1924 година, марката Damiani се налага както на местния, така и на международния пазар, превръщайки се в посланник на италианския стил и традиции, в синоним на съвършенство.

damiani_family_giulian

Историята започва във Валенца - родно място на най-майсторските традиции в италианската бижутерия. През 1924 година Енрико Граси, потомствен бижутер и ювелир, започва да проектира и създава изделия с диаманти; малки произведевния на изкуството, предназначени за знатните фамилии по онова време, с което не след дълго се прочува и изгражда репутация. През следващите години, Damiani е признат в Италия и света като пример за класа, баланс и  скъпоценно изпълнение.

Изобретателност, дизайн и търговски нюх са ключовите елементи, които водят фамилията Damiani вече почти век; страст за изкуство и занаят, предаден от баща на син, а вече и на трето поколение, на чело на компанията днес.

През годините, Damiani Group е носител на различни престижни италиански и междунарони признания и награди, и до днес рекордьор с 18 Диамантени интернационални награди.

damiani_ad_giulian

Известни личности като Изабела Росалини, Брад Пит, Настася Кински, Киара Мастрониани, Мила Йовович, Дженифър Анистън, Гуинет Палтроу, София Лорен и Шарън Стоун, са работили по проекти с Damiani, които могат да изброят принцеси и министър-предстедатели сред клиентите си.

damiani_rossalini_giulian

Сподели

© Developed by CommerceLab