За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Оригинал или фалшификат – изборът е Ваш

19.05.2016

Едно от важните неща за нас в „Гюлиян“ не е само да Ви предлагаме най-новите модели, които излизат на пазара. Искаме клиентите ни да бъдат информирани, да Ви предпазим от погрешна покупка и да превърнем избирането и закупуването на часовник в удоволствие за Вас.

Според скорошно проучване голяма част от търсенията в Гугъл са насочени към реплики. Фалшивите часовници   костват  на часовникарската индустрия в Швейцария   милиарди долари всяка година. Колко голям е всъщност този проблем и тези часовници могат ли да заменят истинските?

Въпреки усилията на властите много от репликите все пак се озовават на пазара, тъй като е почти невъзможно да бъдат конфискувани всички. Часовникарската индустрия продължава да влага огромни средства в рекламни и маркетинг кампании за популяризирането на стоките си по цял свят, с което нараства и търсенето. Проблемът за обикновения потребител обаче са цените.

Тук идва и ролята на фалшификатите. Те са насочени към тази група хора, които не могат да си позволят покупката на луксозни стоки. Репликите съществуват, за да задоволят нуждата на тези, които не могат да си закупят оригиналните модели, но искат да представят пред света, че имат същия социален статус, като хората, които могат.

Фалшификатите до толкова са навлезли на пазара, че мнозина се притесняват да си закупят часовник дори и от официални представители или бутици.  Ако си закупите часовник от сергия на улицата за 30лв, то тогава не очаквайте да е оригинален. Ако отидете в оторизиран бутик, където цената е далеч над това, то тогава определено часовникът е оригинал.

Защо фалшификатите са нелегални?

Много хора не знаят точната причина или дори не знаят, че това е така. Отговорът е прост – качеството е ужасно и не оцеляват дълго. Учудващото е, че производителите на часовници нямат права върху самият дизайн на собствените им модели. Те имат единствено патент, който в даден момент изтича, или пък самите брандове толкова копират помежду си, че вече всички модели си приличат. Това, което обаче могат да защитят е името и логото си. Фалшификатите често крадат именно тези два елемента, с което успяват да заблудят клиентите.

В някои страни като Италия и Франция например е нелегално закупуването на фалшификати, което може да Ви навлече една доста солидна глоба и дори престой в затвора. Следващият път когато пътувате до там бъдете внимателни какви стоки носите в багажа си.

Колко често срещани са репликите?

Много от Вас не са до толкова запознати с луксозни часовници и се страхуват, че може да си закупят фалшификат без дори да разберат. Най-често това може да стане онлайн. Сайтовете, които  ги предлагат са многобройни, за това най-доброто, което може да направите е да проучите внимателно кои са официалните дистрибутори на марката, от която се интересувате и ако пазарувате онлайн, правете го само от техните сайтове.

Когато просто не можете да си го позволите

Ако след като знаете, че репликите са нелегални и с лошо качество, все още искате да си закупите такъв часовник, тогава действайте. Макар опасността да създадете точно обратното впечатление, на това, което целите да е голяма. По-добре би било просто да си закупите най-доброто, което може да си позволите и да се радвате на качество, а не някой евтин фалшификат, който накрая няма да работи и дори може да причини редица кожни проблеми – обриви, алергия към метал и редица други. 

Сподели

Коментари

Публикувайте коментар

© Developed by CommerceLab