За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Omega Globemaster - Вдъхновение в продължение на 50 години

26.04.2016

Създаден в истинския дух на OMEGA, Globemaster съчетава в себе си иновативни движения на механизма и дизайн, вдъхновен от ранните модели от серията Constellation - изчистен и пленяващ, превръщайки часовника в обект на желание за мнозина.

Всеки модел е преминал през редица тестове – революционен процес, който налага нов стандарт на качество в индустрията.

Циферблата е обграден от релефен бейзел, чийто краища са загладени, придавайки един уникален вид на Globemaster, който гарантира,  че ще се помни поколения наред. Бейзелът при  моделите от неръждаема стомана е изграден от волфрамов карбид.

Задният капак е стъкло от сапфир кристал, към което е добавен уникален декоративен елемент. Медaльон от същия материал като корпуса е поставен преди стъклото. Върху него можем да открием изображение на обсерватория, заобиколена от осем  звезди, символизиращи 8- те критерии на Швейцарския метеорологичен институт, които трябват да бъдат покрити от всеки механизъм, за да получи статуса Мастер Хронометър.

Първият Master Chronometer в света

През декември 2014-а OMEGA проведе пресконференция заедно с Швейцарския институт по метеорология, където обявиха подготовката на нов процес за сертифициране на часовници. Globemaster е първият часовник, който беше тестван и преминал успешно процедурата. В допълнение с измерването на характеристиките на часовника в ежедневни условия, новите процеси проверяват и издръжливостта му при излагане на магнитни полета от 15 000 гауса.

Всяка часовникарска марка може да предостави своите часовници на Метас тестване, за да получи Мастер Хронометър - едно признание за качеството не само на механизма, но и на самия часовник.

Сподели

Коментари

Публикувайте коментар

© Developed by CommerceLab