За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Zenith Pilot Doublematic

23.06.2016

Zenith са добре известни със своите модели с хронограф, задвижвани от високочестотния El Primero механизъм, представен за пръв път през далечната 1969 година. Марката е известна и с колекциите си часовници за пилоти - французина Луи Блерио носи модел на Zenith, когато прекосява Ламанша. До 1939 г часовниците на бранда вече са част от стандартната екипировка за много френски пилоти. Модели като този вдъхновяват създаването на колекцията Pilot. Един от първите и най-отличителни модели е Pilot Doublematic , който включва опцията за показване на часа навсякъде по света, както и аларма.

По  ръба на циферблата виждаме  наименованията на 24 града, които представят 24 часови зони. Разделен е на черна и бяла част, в зависимост от това дали е ден или нощ в съотвения град. Часовникът има хронограф, а името му идва от най-характерната му черта, два отделни бутона, като с единият се сверява времето, а с другият настройките за алармата. Самата аларма има отделен резерв за мощност.  Върху циферблата рутениева черно-червена стрелка показва часа, за който е зададена алармата. Под нея се вижда индикаторът за мощността на алармата и дали  е включена или не.

Звукът й е силен  с продължителност 30 секунди – достатъчно време, за да се събудите сутрин или да си спомните за важната задача, която имате за деня.

Отдясно виждаме хронографа и голям прозорец над него, който показва датата. Стрелките са изградени от  Super-LumiNova, а опцията за цифеблата са сребро и матово черно. 45мм корпус от полирана стомана или розово злато е със стъкло от сапфир кристал, което позволява да се види механизмът El Primero.

Функционалност и дизайн са важни фактори за всеки часовник, но за много запалени почитатели, особено тези, които са готови да похарчат малко състояние за любимото си хоби, най-важен е механизма. В случаят със Zenith едва ли има по-известен и разпознаваем калибър от El Primero. 

Сподели

Коментари

Публикувайте коментар

© Developed by CommerceLab