За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

БИЖУТА, СЪЗДАДЕНИ ОТ ЖЕНА ЗА ЖЕНИ

12.06.2023

Валери Месика основава MESSIKA през 2005 г. Тя е истински иноватор и пионер, която „инжектира“ вечните диаманти с новооткрита свежест и вдъхновява новото поколение клиенти да се влюбят в тях. И досега остава единствената бизнесдама във Франция, която оглавява своя собствена и независима Къща за Бижута.

Валери Месика е предопределена да работи с диаманти. От най-ранно детство тя слуша увлекателните истории, разказвани от баща й Андре Месика. Този ключов играч в международната търговия с диаманти през последните 40 години я взема със себе си при своите пътувания, търсейки изключителни скъпоценни камъни. Валери Месика е наследила тази страст, но решава да се посвети на диаманта, като следва своя собствен път. Инстинктивно всеки диамант вдъхновява дизайн или идея. Тази тръпка е в шлифовката, която тя си представя, когато види камъка.

Формите, моделите и техниките взимат превес, но те са избрани само за да подчертаят уникалния характер на диаманта, неговото качество, размер и блясък. От самото начало емблематичната парижка марка остава вярна на оригиналната си визия: Женственост и мода. Така Месика създава иновативни и вечни бижута, които да придружават жените както в ежедневието им, така и в най-красивите моменти от техния живот. Един от първите й дизайни е колекцията Move, която се превръща във визитка за Месика – стилно, ненатрапчиво бижу с три плъзгащи се брилянтни диаманта. Колекцията незабавно става бестселър и се разраства, за да въплъти пълна гама от бижута.

От основаването на марката си Valérie е създала повече от 6000 бижута, привлекли интереса на много известни личности, сред които Бионсе, Риана, Кендъл Дженър, Кристен Стюарт, Чарлийз Терон, Сиена Милър, Наталия Водянова...

През 2013 г. марката отвори първия си моно бутик на емблематичната улица Rue Saint-Honoré в Париж. Точно десетилетие след основаването на Messika, Валери сбъдва още една дългогодишна мечта: тя отваря парижкото си ателие за висша класа бижута - зашеметяващо пространство, което, подобно на бутика, е с изцяло нейна дизайнерска визия.

„Месика е история за страст и вдъхновение – страхотно професионално, човешко и семейно приключение. Заобиколена от любимите ми хора и най-добрите бижутери, помагам на марката да расте всеки ден, почти като трето дете. Моята цел е проста – с моите бижута насърчавам жените да станат това, което всъщност са -брилянтни, свободни, чувствени, дръзки, класически, силни, елегантни... без ограничения”

Валери Месика, основател на Месика

MESSIKA може да откриете в бутик GIULIAN, ул. Съборна 9

Сподели

© Developed by CommerceLab