За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

ЕЛЕГАНТНАТА ДИНАМИКА НА LONGINES

13.08.2020

Когато става въпрос за елегантност и имаме предвид часовници, тогава на първо място би следвало да си помислим за Longines.

Много са причините затова, повечето видими с просто око и като се има предвид, че елегантността никога не излиза от мода, то часовниците на марката са една много умна инвестиция, която гарантира добър вкус и демонстрира изискан стил.

Създадена през 1832 година, швейцарската марка Longines се нарежда на чeлните места по брой продадени часовници в световен мащаб, като може да се похвали с изключително богата история и покорени естетични върхове по отношение на дизайн. Що се отнася до историята веднага ще се уверите в това, като посетите сайта на марката и откриете категорията On this Day, където може да разгледате какво се е случило във всеки един ден от годината- 12 месеца, 365 дни- за всеки ден Longines имат история.

Колекциите на Longines са групирани в пет направления:

Елегантни, класически, традиционни,  спортни и винтидж, като смеем да твърдим, че няма вкус, който да не бъде задоволен, особено като се има предвид, че Лонжин не е просто марка произвеждаща часовници, а цяла вселена, както самите те се определят.

Нека обясним по-подробно Вселената на Longines, тъй като тя е много интересна и вълнуваща, и ако не сте запалени по изкуството на часовникарството, нито пък VHP съкращението ви говори нещо (ще обясним за него след малко), то няма начин да не сте чували за Кейт Уинслет, навярно добре си спомняте тенис легендите Андре Агаси и Щефи Граф, твърде вероятно имате отношение към ски алпийските дисциплини, или пък към художествената гимнастика. Защо не конните надбягвания или (специално към дамите) чаровникът Саймън Бейкър изпълнил главната роля в сериала Менталистът ...да, както виждате списъкът е почти неизчерпаем и със сигурност ще се припознаете в някоя част от Вселената на Longines.

 

Една швейцарска марка, сгушена в сърцето на планината Юра, произвеждаща своите продукти в малкото градче St. Imier успява да достигне до всички континенти и да развълнува почитателите на висококласни часовници и красиви истории.

Елегантността е отношение’ е слогана на Longines, които никога не парадират с твърде смел дизайн и общо взето следват една постоянна посока. Тя обаче е изключително успешна и защо тогава да се променя.

Голямата заслуга за прогреса на марката се отдава на нейния дългогодишен изпълнителен директор Валтер фон Кенел, който това лято почетно се оттегли от поста си, като отбеляза 51 години откакто работи за марката, 32 от които е нейн директор. Поздравяваме г-н Кенел и се радваме, че имахме възможност да се запознаем с него при посещението му в България по време на Световното първенство по гимнастика през 2018 година, което се проведе в Арена Армеец.

Не на последно място ще се върнем към механизмите, тъй като историята на Лонжин е изпълнена с технически иновации. Няма да навлизаме в много подробности, но ще обърнем внимание на технологията VHP.

VHP Very High Precision

VHP технологията представя ултимативната прецизност при кварцовите часовници. Точността на моделите с такъв механизъм е невероятна като влиза в границите на +/- 5 секунди на година. Тя е постигната чрез ултра прецизен кварцов механизъм комбиниран с корекция на стрелките в случай на отклонение. GPD (gear position detection) или детектор на предавките е основния компонент, чийто сензор улавя и задържа стрелките на часовника в случай на лек удар или излагане на магнитно поле.

Когато вредното влияние изчезне стрелките наваксват и отново показват точното време без са избързали или изостанали.

Все пак много силен удар или твърде високо магнитно поле може да увреди позицията на стрелките. 

При това положение същата система ще репозиционира стрелките в 3 през нощта.

Дори и да не е засечено увреждане, системата ще корегира стрелките на всеки три дни в 3 през нощта, за да гарантира точната индикация на време.

Впечатляващо, нали?

Повече за Longines може да научите в бутици GIULIAN, официален представител на марката за България, както и на www.giulian.bg

Сподели

© Developed by CommerceLab