За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

FLY ME TO THE MOON

20.07.2020

В производството на всички стоки има конкуренция, но нека говорим за луксозните стоки, и по-точно за луксозните часовници.

Несъмнено за да е висококачествен и надежден един часовник приемаме, че трябва да е швейцарски. Именно там, в Швейцария е меката на производството на часовници, там са създадени най-големите имена в бранша и там продължават да са базирани техните централи вече стотици години.

Добре разпознаваме имена като Zenith, Breitling, Rolex…почти всеки, който хвърля по едно око на тази индустрия е чувал за великите Patek Philippe или Vаchеron Constantin. Tag Heuer е модерна и авангардна марка, Longines- елегантна и класическа. Swatch е съвсем достъпна, а пък 'нейно величество' Breguet има история и почитатели достойни за редица документалени филми или сътворяването на цял роман. Всяка марка е първа в нещо, и повече от 150 години това съревнование не свършва. Колкото и за обикновения човек часовника да е просто аксесоар за отчитане на времето, всъщност този малък продукт е една безкрайна вселена.

А когато става въпрос за вселена това някак ни отвежда към небето, звездите…Луната. И тук следва да се отбележи великото постижение, което отделя една швейцарска марка от всички останали. Тя е OMEGA, чийто часовник е първият и единствен стигал до Луната по време на мисията Аполо 11, носен от космонавтите Нилс Армстронг и Бъз Олдрин.

Много са марките, които през далечните 60 години на 20 век се опитват да се класират на челни места в класацията на NASA и имат сериозните амбиции да спечелят големия конкурс и да бъдат избрани за Мисия до Луната. Една е марката, която успява да отговори на всички изисквания, бива подложена на безкрайни тестове ( включително т.нар NASA Torture test) и в крайна сметка успява да пребори не по-малко съществените марки като Rolex и Longines. 

 

Марката е OMEGA. Моделът е Speedmaster.

Можем да определим това като едно от най-великитe постижения в часовникарството, следвайки неуспоримото твърдение, че като цяло кацането на Луната е едно от най-великите човешки постижения. Или като каза самият Нилс Амрстронг:

That's one small step for man, one giant leap for mankind

Това е една малка крачка за човека, един огромен скор за човечеството

Speedmaster се превръща в икона и повече от половин век по-късно продължава да е изключително ценен и предпочитан от истинските почитатели на часовници, колекционери и любители. 

Разбира се, OMEGA поддържат високите стандарти, които са поставили на този часовник, както по-отношение на техническите характеристики на механизма и материалите, така и по отношение на дизайна и имиджа на модела, които зорко пазят и надграждат, без да променят значително. 

Защото наричаме Икона нещо, което е по-силно от времето, което оцелява и вълнува еднакво независимо дали ще го погледнете утре или след 20 години.

На 20 юли се навършват 51 години от кацането на Луната и OMEGA несъмнено отбелязва това подобаващо с нова кампания, чийто слоган е Timing Mankind's Greatest Hour.

От своя старана можем само да добавим,че Omega Speedmaster e The greatest choice, когато искате да имате забележителен часовник.

Има много марки за часовници, но само една е ‘извисена' над останалите.

 

Сподели

© Developed by CommerceLab