За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

GIULIAN’S PICK OF THE MONTH: ИЗБРАНО ТОЗИ МЕСЕЦ

4.08.2021

Докато лятото е в разгара си, ние се впуснахме „надълбоко“ в търсене на най-актуалните модели часовници, за да изненадаме тези от Вас, които посрещат предизвикателствата на сезона със стил и живеят на гребена на вълната.

Особено подходящи за летния сезон са водоустойчивите модели, независимо дали сте почитатели на екстремните спортове в открито море или лежерните следобеди с коктейл край басейна. Именно поради тази причина този месец подбрахме тематични за лятото спортни модели с приключенски дух, визия и мотиви, които ни напомнят за необятния чар и непокорния дух на морето.

#1

OMEGA Seamaster Diver 300M Co-Axial Master Chronometer задължително присъства в списъка под №1. За почитателите на OMEGA това със сигурност не е изненада, тъй като този спортен часовник не само ни грабва с култов дизайн, но и изключително практичен както във водата, така и на сушата.

Базиран e на революционни компоненти, които гарантират най-високите стандарти за качество – изключителна прецизност, водоустойчивост, противоударна защита и анти-магнетизъм. 

Изработен е от неръждаема стомана с лазерно гравиран керамичен циферблат и се задвижва от механизмът OMEGA Master Chronometer Calibre 8800, който наблюдаваме през прозрачния гръб от сапфир кристал.

#2

Друг наш фаворит на морска тематика безапелационно е PANERAI Submersible. Както подсказва и името му, този професионален водолазен часовник е подготвен за сериозни подводни предизвикателства до 3,000 м под повърхността.

Високо технологичен, здрав и устойчив, PANERAI Submersible се отличава и визуално със своя тъмно син керамичен безел на фона на циферблат с грапава текстура в сив нюанс, наподобяващ цвета на акула.

Задвижва се от произведения от Panerai автоматичен механизъм OP XXXIV с резерв на мощност до 72 часа. Най-отличителната характеристика за този модел обаче е емблематичното за марката устройство, предпазващо коронката от неволни движения под вода, както и еднопосочният въртелив панел, отчитащ продължителността на гмуркане.

#3

Третият модел, който спечели заслужено място в тематичния ни подбор от „морски“ часовници за месец август, е Superocean Automatic 44 на швейцарската марка BREITLING.

Свеж, спортен и същевременно елегантен, Superocean Automatic 44 е предназначен за мъже, които търсят стабилен часовник с оптимални спортни характеристики и актуален силует.

Отличава се със здрав 44-милиметров корпус от неръждаема стомана и тъмно син циферблат, който перфектно подхожда на удобната каучукова каишка с релефен акцент. 

Готов за дълбоководни приключения до 1,000 м, Superocean Automatic 44 би допаднал и на тези от Вас, които предпочитат активности по-близо до брега.

#4

LONGINES HydroConquest без съмнение е часовник, с който ще бъдете готови да покорите дълбините на океана. Този модел черпи вдъхновението си от света на водните спортове, но въпреки това предлага изтънчен силует, подходящ за всеки аутифит, повод и лаифстайл.

Интересен елемент са сребърните полирани стрелки с луминисцентно покритие Super-LumiNova®, констатиращи с разкошния тъмно син циферблат, покрит с устойчив на надраскване сапфир кристал, с няколко слоя антирефлексно покритие за максимална защита.

Часовникът се задвижва от механизъм с автоматично навиване и има резерв на мощност приблизително 72 часа.

#5

Дойде ред и на кулминацията в нашия списък - най-новият TAG Heuer Aquaracer  Professional 300, който е на пазара малко повече от месец, но вече се превърна в абсолютен хит за лято 2021.

Този зашеметяващ модел се отличава с изцяло актуализиран дизайн и подобрени характеристики, съобразни с динамиката на професионалните водни и подводни спортове. Създаден да издържа на всякакви условия, всеки ден.

Задвижван от автоматичния Calibre 5, новият TAG Heuer Aquaracer предлага водоустойчивост до 300 м. Въпреки острата си геометрична форма и по-тънък профил, 43-милиметровият корпус от стомана гарантира изключителна здравина и комфорт.

Ако все още не ни следвате в социалните мрежи Facebook и Instagram, не пропускайте да го направите, за да научавате първи още много любопитни новини и факти от света на часовникарството.

 

Сподели

© Developed by CommerceLab