За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

GIULIAN’S PICK OF THE MONTH: ИЗБРАНО ТОЗИ МЕСЕЦ

21.06.2021

#1

„Носен на луната“

Първият модел, който категорично прибавяме към своя списък с фаворити за месец юни, е OMEGA Speedmaster Moonwatch Master Chronometer.

Speedmaster Moonwatch безспорно е един от най-популярните часовници в света. Неразделна част от всички шест мисии на НАСА до Луната, пословичният "лунен часовник“ символизира приключенския, пионерски дух на марката OMEGA.

Въпреки че много фенове считат класическия му дизайн за недосегаем (дори свещен), линията Speedmaster Moonwatch винаги е била в крак с технологичните промени. Именно за това, тази година OMEGA представя най-новото поколение, Speedmaster Moonwatch, вече сертифициран Master Chronometer, което съчетава наследството на оригиналния модел с най-модерната анти-магнитна технология.

Разработван в продължение на 4 години, новият механизъм Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861 предпазва часовника дори и от най-екстремните магнитни полета, достигайки 15 000 гауса (същото ниво като на типичен MRI скенер), като едновременно с това гарантира най-високия стандарт за точност и хронометрични показатели в индустрията.

Преди да бъде пуснат на пазара, всеки един Moonwatch претърпява 8 строги теста под надзора на швейцарския федерален Институт по метрология (METAS), за да даде на клиентите самочувствието, че часовникът на китката им ще им служи вярно в техните „лични мисии“ - независимо дали на луната или по-близо до дома.

#2

„Емблема на добрия стил“

Вторият впечатляващ модел, на който държим да обърнем специално внимание този месец, е IWC Portugieser Automatic.

Наложил се като символ на стремежа към техническо съвършенство в часовникарството през последните 70 години, Portugieser е един от най-трайните и издръжливи модели на маркатa IWC SCHAUFFHAUSEN.

Най-новото издание е проектирано с балансиран циферблат, който запазва класическия чар на оригиналния модел, създаден през 30-те години на миналия век.

С изключителните си технически характеристики, този модел доказва, че величието не е само въпрос на диаметър. Контрите, автоматното колело и роторният лагер в легендарната система за навиване на Pellaton са изработени от изключително устойчива на износване керамика, докато двеата барабана изграждат впечатляващ 7-дневен резерв на мощност.

Корпусът от 18-каратово розово злато, допълнен от кафява каишка от алигаторска кожа, прави IWC Portugieser не само изискан избор за официални поводи, но и изключително издръжлив в ежедневни условия. Ергономично оптимизираната каишка осигурява максимален комфорт независимо от размера на китката.

Един поглед през прозрачния гръб от сапфирено стъкло разкрива произведения от IWC механизъм 52010.

 #3

„Иновативен, издръжлив, хипоалергенен“

Друг нов модел, който силно ни впечатли през 2021, е RADO Captain Cook High-Tech Ceramic.

Шестдесет години след представянето на първия модел Captain Cook, „Майсторът на материалите“ RADO се завръща с ново, безпрецедентно издание. Този часовник е произведение на дългогодишни изследвания и разработки, основани на историята и традицията на колекцията Captain Cook.

Основите характеристики са все още налице - наклонената навътре рамка и ултра четливият дизайн, в допълнение с функционалности за гмуркачи. Това, по което този модел се различава от своите предшественици обаче, е материалът, от който е изработен.

Captain Cook High-Tech Ceramic е разработен на базата на високотехнологичната, устойчива на надраскване и хипоалергенна керамична конструкция на RADO, задвижвана от първокласния производствен механизъм R734 в съчетание със специализираната анти-магнитна технология Nivachron™.

 #4

„Време е да докоснем звездите“

Съвременни пропорции и авангардни елементи, създадени с най-иновативните материали отвън и отвътре. Това предлага ZENITH Chronomaster Sport - един от най-актуалните часовници за 2021.

Отличителна дизайнерска черта сред ръчните часовници с хронограф на марката са трицветните хронографски регистри, които наблюдаваме още в най-ранните модели на ZENITH и прочутия механизъм El Primero от 1969 г., познат като първото високочестотно автоматично хронографско движение в света.

Новият ZENITH Chronomaster Sport е кулминацията на над 50 години майсторство и предлага множество технически актуализации. Оборудван с удължен резерв на мощност до 60 часа и последно поколение механизъм El Primero 3600, той измерва времето с точност 1/10 от секундата и се отличава с дизайн, който е модерен, но и автентично ZENITH.

Предлага се във вариант с метална или каучукова верижка в черно или синьо. Цветът на циферблата също варира между черен и бял.

 #5

„Елегантни часовници с утвърден спортен дух.“

Luminor Due е линията с най-тънък и гъвкав силует, която предлага италианската марка PANERAI. Отличава се с минималистични лини, вдъхновени от дизайна на историческия модел Luminor 1950, който представлява кулминацията в портфолиото от творения на бранда.

С компактен диаметър от 38 мм и прецизно подобрени технически характеристики, новият модел PANERAI Luminor 38 е изключително подходящ за всяка китка, стил и повод.

Изработен от неръждаема стомана – изключително здрав материал, устойчив на корозия и хипоалергенен, което го прави идеален за контакт с кожата и употреба дори в екстремни условия. Освен всичко това, този модел дебютира иновативната Quick Release System (“система за бързо освобождаване“) – удобен и лесен начин за смяна на каишката. Оборудван е и с анти-шоково устройство Incabloc®.

 

#6

„За състезателя във всеки от нас.“

Последният (по ред, но не и по значение!) модел, който подбрахме този месец, е специалното издание TAG HEUER Carrera Porsche - плод на емблематично сътрудничество между две световни икони на дизайна, качеството и иновациите.

Освен впечатляващ сам по себе си, спортният дизайн на този часовник радва феновете на TAG HEUER и PORSCHE с многожество препратки към двете любими марки.

Изпъква с керамичен панел с тахиметрична скала, 44-милиметров корпус и мека каишка от луксозна телешка кожа, с шевове по подобие на интериора в купето на автомобилите PORSCHE. Асфалтовият ефект на циферблата, създаден специално за този часовник, символизира страстта към пътя, докато арабските часови маркери наподобяват цифрите в автомобилното табло на PORSCHE

Със своето производствено движение Heuer 02, впечатляващ 80-часов резерв на мощност и прочутата трептяща маса, вдъхновена от волана на PORSCHE, часовникът пресъздава наследството на автомобилните състезания на две от най-динамичните луксозни марки в света.

Последвайте нашата Facebook страница и следете нашия блог за още интересни новини и факти от света на часовникарството.

 

Сподели

© Developed by CommerceLab