За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

‘ГОЛЕМИТЕ‘ IWC SCHAFFHAUSEN И OFFICINE PANERAI

21.12.2020

Декември 2020

IWC SCHAFFHAUSEN и OFFICINE PANERAI вече са част от марките, които може да откриете в бутици GIULIAN. Добре познатите за всички почитатели имена са едни от най-луксозните производители на часовници, които могат да се похвалят с много интересна история и забележителни постижения.

IWC International Watch Co. AG, позната като IWC Schaffhausen, е позиционирана в Шафхаузен, Швейцария. Марката е основана от американския часовникар Фролентин Ариосто през 1868 година, а от 2000 година е част от групата на луксозните марки RICHEMONT.

IWC е най-добре позната като производител на висококачествени авиаторски часовници, като също така е един от пионерите в изполването на титан в часовникарството - още през 1978 година създават първата верижка на луксозен бранд изработена от титан.

Интересен факт е, че това е единствената значима швейцарска марка, чиято фабрика се намира в Източна Швецария и използва немски като официален език. За сравнение, почти всички други марки са позиционирани в Западна Швейцария и използват френски език като официален.

В историята на марката можем да срещнем много други интересни неща, като например това, че през 1944 година по време на Втората Световна Война във фабриката е хвърлена бомба, която обаче не бива детонирана. Въпреки това сградата е частично засегната от огън, който гори в непосредствена близост.

Интересно е също, че марката води регистър на всеки един часовник от 1885 година до днес, като това включва нформаци за механизъм, корпус и всякакви други материали.

Също така IWC съхраняват части за всички свои модели и гарантират, че могат да поправят всеки произведен часовник часовник от 1868, също до днес.

Марката се определя като производител на луксозни спортни часовници, както и часовници за пилоти.

Към днешна дата най-известните колекции на бранда са Pilot, Portofino и Portugieser

PILOT

Както става ясно и от името на самата колекция, това са часовниците за пилоти. Първите такива часовници са произведени към средата на 30 те години за целите на гражданската авиация. Характерна особеност на тези модели е, че те са изключително здрави и устойчиви на големи температурни амплитуди, по-точно работят абсолютно изправно от -40 до + 40 градуса.

Съвсем в друга посока е насочена колекцията PORTOFINO, която се утвърждава като една от най-успешните през последните три десетилетия.

Вдъхновението за минималистичния дизайн на PORTOFINO може да се открие към 70те години на миналия век, и се свързва с джобните часовници на Jean-Antoine Lépine. Така през 1984 година е представена колекция още тогава наречена PORTOFINO, която винаги е предпочитана заради семплия си, непреходен дизайн и вечна стойност.

Най-разпознаваемата и популярна колекция на марката е PORTUGIESER.

Името идва от националността на двама бизнесмени - португалци, които около 1930 година посещават фабриката на IWC в Шафхаузен с предложение да бъде разработен голям часовник изработен от стомана и снабден с механизъм, чиято точност е подобна на морските хронографи.

Тук става въпрос за перфектна видимост на циферблата и висока прецизност- стандарти, които могат да бъдат постигнати единствено с механизъм на джобен часовник.

Диаметърът на първият Portugieser е 43мм, като това се смята за огромен размер на фона на популярните тогава под 33мм, но въпреки това се счита, че именно това е предшественика на днешните ръчни часовници с голям размер.

В годините до 1990г.,  моделите от тази колеция се произвеждат в малки количества и не се радват на голяма слава, до момента на значим обрат, който се случва именно в началото на 90те. Според легендарния за марката часовникар Кърт Клаус, наричан с никнейма Айнщайн-а от Шафхаузен, заради огромните му заслуги в създаването на едни от най-комплицираните механизми в часовникарството, по време на посещение от клиенти в неговото ателие, той носи автентичен Portugieser кал. 325. Когато гостите се събират около него, остават очаровени от часовника и всеобщото впечатление е, че този модел трябва отново да започне да се произвежда.

Плановете  бързо се осъществяват, като се разработва цялостна линия на базата на моделa от миналото.През 1993 година марката празнува своя 125 годишен юбилей, което се оказва перфектното събитие за представянето на Portugieser.

В годините до днес колекцията се превръща в емблематична за марката, както по отношение на дизайна на моделите, който запазва своя първоначелен вид и бива разпознаваем от далече, така и по отношение на перфектните механизми, които покоряват върхове в компликациите и впечатляват аудиторията.

В колекцията, която може да разгледате в бутика ни на ул. Съборна 9 изключително впечатление прави PORTUGIESER PERPETUAL CALENDAR, със спиращия дъха калибър 52610, изработен от 383 компонента и осигуряващ 7 дни power reserve. Този съвършен механизъм се помещава в корпус от масивно злато и работи само и изключително управляван от коронката на часовника.

Повече за PANERAI може да откриете в официалния сайт на марката:

www.iwc.com

Officine Panerai

Марката Panerai e създадена във Флоренция и се отличава като една от най-иконичните и ексклузивни марки в света. Историята на марката представява едно пътешествие, което минава през създаването на луминисцентни часоlници за Кралската италианска флота и достига до лидерство при луксозните спортни часовници с изключителни технически показатели признати и обичани от истинските ценители.
Джовани Панерай отваря първия си малък часовникарски магазин във Флоренция през 1860 година и освен, че това е първото часовникарско ателие града , то се превръща и в първото часовникарско училище.

През 1916 година  е регистриран първият патент: Радиомир - прахов материал базиран на основата на елемента радий, от който се изработват циферблати на часовници в съотвествие с нуждите на Кралската италианска флота.

Прототип на часовника Радиомир е създаден през 1936 година за целите на Военноморските сили.

В рамките на 56 години Джузепе Панерай снабдява флотата с часовници като създава ексклузивни инструменти, чиято продукция е предмет на военна конфинденциалност.

През 1950 година е представен LUMINOR, който се превръща в емблематичен за марката.

По-нататък марката е придобита от луксозния концерн Richemont като през 2014 година е открита новата фабрика на Панерай в Нюшател простираща се на 10 хил кв м., базирана на технологии от бъдещето и високо експертни познания и умения.

Часовниците на Officine Panerai са сред най-редките в света. Повечето марки ежегодно представят нови модели и разширяват колекции си, но това не важи за Panerai, които се придържат към миналото, строго пазят имиджа си и никога не изневеряват на почитателите си.

Традиционно марката произвежда ограничено количество модели и снабдява представителите си с определено количество часовници, които често са по-малко от търсенето на съответния пазар.

Затова често се случва да има голям списък с чакащи за популярните часовници, но това може само да добиви повече ексклузивитет на марката.

Интересна част от марката са именно нейните почитатели, които са обединени в движението Панеристи и представляват една достойнa общност от ценители, която към момента наброява 30 хил. Души

Всеки Panerista носи своята експертиза и споделя историята си в общността, като именно там може да намири общи интереси по отношение на неговата страст и взаимна подкрепа от различно естество.

Много повече от часовник- за семейството на Панеристите няма по-точна дефиниция.

P-DAY

Пенеристи се събират за своята годишна конвенция, която всяка година е в различен град, а марката почита своите фенове като през последните 20 години създава 6 специални часовника в тяхна чест.

Повече за PANERAI може да откриете в официалния сайт на марката:

www.panerai.com

Очакваме Ви в бутици GIULIAN, където може да разгледате актуалните колекции на двете марки, както и да се консултирате със специалисти, за да изберете най-подходящия за вас часовник.

Сподели

© Developed by CommerceLab