За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Пазарната цена на Omega Speedmaster постави нов световен рекорд

8.11.2021

Изрядно поддържан Omega Speedmaster беше продаден на рекордната цена от 3,115,500 швейцарски франка в аукционна къща Phillips в Женева.

"Очарован съм от историята на Omega. Особено от нещата им по време на Първата Световна Война, когато правят часовници за въздушните отряди, а също и по отношение на НАСА”   - Еди Редмейн

Историята на Омега наистина е очарователна и колкото повече време минава, толкова по-вълнуваща става тя. Това за пореден път бе доказано преди няколко дни, когато Omega отново открадна шоуто в света на часовниците.

Omega Speedmaster CK2915-1, продаден за 3,115,500 швейцарски франка, далеч надмина очакваната аукционна цена от 80,000- 120,000 франка.

Впечатляващият часовник е представител на първата партида часовници Speedmaster на Omega, представена през 1957 година, като част от Трилогията професионални часовници на марката, включваща също Seamaster 300 и Railmaster.

И докато много колекционерски часовници са оценявани затова, че са били съхранявани внимателно и скрито за десетилития, точно тази невероятна Omega е живяла активен живот, често под силна слънчева светлина, довела до това уникалният 'тропически' циферблат да придобие нюанса на млечен шоколад.

Едновременно богат и жизнен, кафявият тон е изключително равен по цялата повърхност на циферблата. Освен това, луминисцентният материал по него и по стрелките на часовника, е остарял със същото темпо, което придава атрактивен златист тон. 

Тази еднородност на цветове също така доказва, че часовникът не е преминавал през инвазивни сервизни дейности.

Часовниците Omega със сериен номер CK2915 се произвеждат само от 1957 до 1959 година в три различни издания, което превръща CK2915-1 в един от първите и най-колекционерски модели на Omega.

Основните разлики спрямо следващи поколения модели, включват широки ‘Black Arrow' минутна и часова стрелки, метален безел, уникални графики на циферблата и разпознаваемо овално 'О' на надписа Омега.

Първото поколение CK2915 се приема за 'Граалът'. Това е бил първият хронограф, включващ тахиметрична скала на безела, а не на циферблата, и първият Speedmaster, който черпи силата си от свещения Калибър 321, изключително устойчив и надежден механизъм.

В допълнение към часовника, новият собственик получи оригиналната литература на продукта и извадки от архивите на Omega, които потвърждават, че съответният CK2915 е произведен на 22 ноември 1957 година.

Сподели

© Developed by CommerceLab