За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

OMEGA: Официален таймкийпър на Зимните олимпийски игри в Пекин за 30-ти път

4.02.2022

Тази година е ред на Китай да бъде домакин на най-голямото зимно спортно събитие в международен мащаб- Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в Пекин от 4 до 20 февруари 2022.

OMEGA за пореден път ще бъде в сърцето на „екшъна“ редом с най-добрите състезатели по зимни спортове в света. Швейцарският бранд поема ролята си на официален таймкийпър за 30-ти пореден път, за да отчита в реално време сбъдването на множество олимпийски мечти, благодарение на невиждано досега поколение иновативна техника.

Тазгодишните Зимни игри включват 109 събития в 7 спортни дисциплини, по време на които OMEGA ще следи и измерва с швейцарска точност всяка секунда.

Вече утвърдените в цял свят спортни устройства и системи за отчитане на времето, създадени от OMEGA (като стартови пистолети, фото-финиш камери и дигитални табла за резултати), ще бъдат само някои от технологиите, които ще видим по време на състезанията в китайската столица през този месец.

Едно от нововъведенията, разработени специално за тазгодишните Игри, е така наречената система за „aнализ на скока“ при фигурното пързаляне. По време на индивидуалните състезания, шест камери, поставени около леда, ще отчитат редица данни в реално време, включително височината и дължината на скока, и времето, което състезателят прекарва във въздуха. Благодарение на тази система, зрителите ще имат възможност да следят отблизо и сравняват изпълнението на всеки фигурист.

При хокея на лед ще бъде представен нов дисплей по време на игра, с интегрирани светодиоди в плексигласа около пързалката. Едностранният прозрачен часовник ще показва времето за игра и наказателното време в средата на пързалката между двете наказателни полета, предоставяйки важна информация в разгара на състезанието.

Както традицията повелява, освен изключително важната техническа поддръжка по време на Игрите за олимпийците, OMEGA няма да разочарова и своите фенове. За тях марката е подготвила нова тематична колекция „олимпийски часовници“ в почит на тазгодишната Зимната Олимпиада.

Seamaster Diver 300M Beijing 2022 Special Edition

Специалното издание Seamaster Diver 300M бележи кръглата годишнина на марката в престижната роля на официален таймкийпър на Олимпийските игри.

„Не беше трудно да се вземе решение за цвета на циферблата. Когато всяко състезание се провежда при температури под нулата, той трябва да бъде в най-студения нюанс на синьо“, споделят от марката.

Поради тази причина, моделът разполага с матово син керамичен циферблат с лазерно гравирани вълни, часови индекси с родиево покритие и стрелки с луминисцент Super-LumiNova. Рамката е от титан клас 5 и разполага със скала за гмуркане.

Като допълнителен знак на почит към Пекин 2022, часовникът се отличава с пет специални часови маркера на 2, 4, 8, 10 и 12 часа, в петте цвята на емблематичните олимпийски пръстени.

Полираният, матиран гръб на часовника, ще впечатли колекционерите (и не само) с щампована емблема на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022, докато патентованата система Naiad Lock на OMEGA поддържа всички гравюри в перфектно подравняване.

Зад гърба на часовника се намира коаксиалният механизъм OMEGA Calibre 8800, гарантиращ най-високите стандарти в индустрията за прецизност, производителност и противомагнитна устойчивост.

Всички, които се сдобият с един от тези специални модели, ще останат приятно изненадани, когато научат, че всеки часовник от колекцията е поднесен на свой собствен „подиум за победители“: подаръчна кутия в снежно-бяло.

За радост на всички български почитатели на зимните олимпийски спортове и часовниците OMEGA, този модел ще бъде наличен ексклузивно за България само в бутици Giulian. Очаквайте повече информация на нашия уеб сайт и социални профили съвсем скоро!

Сподели

© Developed by CommerceLab