За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

OMEGA: Официален Таймкийпър на Олимпийски игри в Токио

7.07.2021

OMEGA: Официален Таймкийпър на летните Олимпийски игри в Токио за 29-ти път
„Recording Olympic Dreams since 1932“

Макар и цяла една година по-късно от планираното, всички трепнем в очакване да станем свидетели на поредното лято на исторически значими спортни постижения по време на предстоящите Олимпийски игри в Страната на изгряващото слънце.

За 29-ти път от 1932 г. насам, OMEGA ще се завърне в ролята си на официален таймкийпър, за да измери с швейцарска точност всяка секунда от представянето на участниците във всички 339 събития от 33 спортни категории в Токио през юли и август. Това включва и пет нови спорта - карате, спортно катерене, сърфинг, бейзбол/софтбол и скейтбординг, предоставяйки на OMEGA възможността да записва резултатите в повече състезания от всякога. Безспорно няма друг производител на часовници или компания в света, които биха могли да допринесат същото наследство, прецизност и експертиза на тази ключова позиция.

Разбира се, най-големият фокус по време на състезанията, ще бъде върху спортистите, борещи се за златен медал. Всеки от тях е посветил години време и усилия, за да достигне този заветен момент в кариерата си. Мечтите им зависят от крайните резултати, което прави прецизността на техническото оборудване за измерване на данни в реално време жизненоважна част от всяко спортно събитие.

Нека обърнем внимание на това, с което OMEGA физически ще допринесе за състезанията в цифри:

     • 900 обучени доброволци
     • 500 „таймкийпъри“ и професионалисти на място
     • 400 тона оборудване
     • 350 табла, специфични за всеки спорт
     • 200 км кабели и оптични влакна
     • 85 публични табла за резултати

Нещо интересно, което може би не знаехте досега е, че всяко спортно събитие в Олимпийската програма се нуждае от специфични системи за измерване на времето, в зависимост от естеството на конкретния спорт. Някои от познатите видове техническо оборудване OMEGA, които вероятно ще забележите по време на Игрите, са:

     • Електронни стартови пистолети
     • Стартиращи блокове за лекоатлетите
     • Фотофинишни камери
     • Квантов таймер, измерващ с точност до микросекунда
     • Табла за резултати с висока резолюция
     • Финиш-табла за плувците, които се активират чрез докосване

В допълнение към тези устройства, по време на Олимпиадата в Токио ще бъдат въведени в употреба и нови системи за позициониране и движение, разработени специално за тазгодишните Игри.

Но това далеч не е всичко. Освен техническо сътрудничество по време на състезанията, OMEGA ще допринесе към Олимпийските емоции и ще зарадва феновете с нещо наистина специално - 3 лимитирани модела часовници, създадени изцяло в духа на Игрите.

Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 Limited Edition

Точно като Олимпийските спортисти, Seamaster Aqua Terra се представя блестящо, както на сушата, така и във водата. За този тематичен спортен модел, OMEGA разработва първия керамичен циферблат в колекцията, изработен с полирано синьо покритие и лазерно гравирана емблема на Токио 2020.

Часовникът се отличава със симетричен 41-милиметров корпус от неръждаема стомана и прозрачен гръб от сапфир-кристал, украсен с емблемата на Игрите. Вътре, се задвижва от механизъм OMEGA Master Chronometer Calibre 8900, гарантиращ най-високия стандарт на точност и магнитно съпротивление в индустрията.

Освен гумената каишка в синьо, комплектът включва и допълнителна гривна от неръждаема стомана за смяна. От този модел са изработени само 2020 бройки общо.

Seamaster Planet Ocean Tokyo 2020 Limited Edition

Всяка страна домакин на Олимпийските игри придава свой собствен  културен нюанс и атмосфера на събитието. Япония не прави изключение. Именно затова, OMEGA създаде „патриотично“ издание часовник Omega Seamaster, носещ истински японски дух.

Моделът е с 39,5-милиметров корпус, от неръждаема стомана, с бял керамичен безел със скала за гмуркане OMEGA Liquidmetal™.

В знак на почит към първоначално избраната година, в която трябваше да се проведе Олимпиадата (2020), числото 20 на рамката е маркирано в червено, а дизайнът на самия часовник пресъздава красотата на японското национално знаме. Полираният керамичен циферблат е оцветен в бяло, а върхът на стрелката за секундите е тематично украсена, с лакирана червена точка.

Този модел се задвижва от механизъм OMEGA Master Chronometer Calibre 8800, „скрит“ зад прозрачното задно стъкло от сапфир-кристал, с емблема на Токио 2020 и също е произведен в ограничено количество от 2020 броя.

Предлага се с бяла кожена каишка, но включва и гривна от неръждаема стомана, и допълнителна каишка „НАТО“.

Seamaster Diver 300M Tokyo 2020

Всички знаем за гмуркането като Олимпийски спорт, но този модел Seamaster Diver 300M е най-подходящ за подводна океанска среда.

Корпусът му, с размер 42 мм, и гривната му са изработени от неръждаема стомана, а синята керамична рамка е допълнена със скала за гмуркане. Белият керамичен циферблат придава усещане за дълбочина, пресъздадена от лазерно гравирани линии под формата на вълни. Сините стрелки и часови индекси допълват дизайна и са запълнени с бял луминисцент Super-LumiNova.

Зад прозрачния гръб от сапфирен кристал с логото на Токио 2020, откриваме впечатляващия OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8800 - официално сертифициран от Швейцарски федерален институт по метрология (METAS).

За радост на българските почитатели на Олимпийските спортове и часовниците OMEGA, тези модели ще бъдат налични ексклузивно за България само в бутици Giulian. Очаквайте повече информация съвсем скоро!

Следете нашия блог,  Facebook страница и Instagram профил за още интересни новини, любопитни факти и нововъведения от света на часовникарството.

Сподели

© Developed by CommerceLab