За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

OMEGA поставя началото на 2022 г. с нов Speedmaster

17.01.2022

Още в първата седмица на 2022, швейцарският бранд OMEGA изненада почитателите си със Speedmaster Calibre 321 – най-новото попълнение в колекцията Speedmaster, с ретро визия от собствена сплав 18K Canopus Gold™.

Когато тази легендарна колекция беше представена за първи път през 1957 г., тя промени облика на часовникарството завинаги.

Създаден за професионални шофьори на състезателни автомобили, оригиналният часовник не само е бил изключително четлив и удобен за ползване, но също така се е отличил и като първия в света, който е разполагал с тахиметърна скала на безела, а не на циферблата, както е било прието по стандарт. Тази функция се считала за идеална при отчитане средните скорости на пистата и допълвала здравия, изключително прецизен и водоустойчив дизайн на часовника.

Черпейки вдъхновение от първия Speedmaster, известен като CK2915-1, най-новото издание бележи 65-ата годишнина на колекцията с уникален корпус от 38,6 мм, изработен в 18-каратово злато Canopus Gold™. Този ексклузивен материал представлява създадена от OMEGA сплав от бяло злато и се отличава със своя блясък, белота и дълготрайност.

Специално за ценителите, марката предлага опция за избор на символа NAIAD върху короната на часовника, който е бил използван като референция за водоустойчивост при някои от първите модели CK2915.

За максимален контраст с цел четливост, часовникът е създаден с наситено черен циферблат от оникс, с винтидж лого OMEGA и типография с овално „О“ – детайл, характерен за първите модели CK2915. Speedmaster Calibre 321 се отличава още със стрелки и индекси от 18-каратово бяло злато, обработени с Canopus Gold™, както и с трите допълнителни циферблата: циферблат за малки секунди, 30-минутен и 12-часов рекордер, заедно с функцията на централния хронограф.

Небезизвестната тахиметърна скала върху безела, запълнена с черно покритие „Grand Feu“, също е ключов акцент в дизайна. Ако се вгледаме внимателно, ще забележим и още две основни препратки към оригиналния Speedmaster, които несъмнено ще зарадват колекционерите: емблематичната точка над числото 90 (DON) и точковия диагонал до 70.

И все пак, може би най-търсеният от всички елементи е механизмът вътре в часовника. Calibre 321 е оригиналният механизъм, задвижвал Speedmaster още през 1957 г. Този механизъм също така е захранвал и часовниците, носени по време на мисиите на Apollo, включително всичките шест кацания на Луната в историята.

От 2019 г. насам, OMEGA връща Calibre 321 обратно в производство, като внимателно запазва всички автентични характеристики. Добавянето му и към тази нова версия дава на часовника допълнителна значимост и подчертава истинската му връзка с наследството на Speedmaster.

Гърбът на часовника отдава допълнителна почит към годишнината на колекцията. Гравиран във вътрешността на стъклото от сапфирен кристал е символ във форма на морско конче - емблема на колекцията Speedmaster от 1957 г. Окото му е направено от искрящ син сапфир, скъпоценно бижу, което традиционно отбелязва 65-годишен юбилей.

При закупуване, Speedmaster Calibre 321 се поднася в специална дървена кутия, изработена с шарка, наподобяваща палисандрово дърво в чест на 65-ата годишнина на колекцията. Дизайнът и структурата на кутията са вдъхновени от оригиналните кутии на Speedmaster, които клиентите са получавали през 1957 г.

Други впечатляващи модели от колекцията Speedmaster можете да разгледата в нашите бутици и онлайн магазин, а за още интересни нововъведения в портфолиото на Omega и други световни марки луксозни часовници, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook и Instagram.

Сподели

© Developed by CommerceLab