За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

PANERAI SUBMERSIBLE

5.08.2021

Основан през далечната 1860 г. във Флоренция като часовникарско училище, работилница и магазин, в продължение на много десетилетия италианският бранд за луксозни часовници Panerai проектира и прoизвежда военноморски хорологични инструменти за италианския флот и, по-специално, за неговото водолазно подразделение.

Моделите, разработени от Panerai по това време, включително легендарните Luminor и Radiomir, са под защитата на Закона за военните тайни в продължение на много години и дебютират на международния пазар едва след като компанията е придобита от швейцарския конгломерат Richemont през 1997 г.

Днес Panerai продължава наследството си в изработката на професионални часовници за дълбоко подводни условия като майсторски комбинира италианския усет към дизайна и естетиката с дългогодишната швейцарска технология за максимална прецизност.

Марката предлага четири тематични колекции - Luminor, Luminor Due, Radiomir и Submersible - и съвсем наскоро представи на пазара и най-новите си модели, сред които са хитовите за сезона Submersible PAM00683 и PAM00959 в матово черно и „военноморско“ тъмно синьо.

Корпусът на тези модели е съобразен с отличителния за Panerai квадратен масив, но компактният 42-милиметров диаметър ги прави подходящ за всеки размер китка.

Друг характерен елемент за тези часовници е еднопосочният въртящ се панел, който отчита продължителността на гмуркане, докато луминисцентните стрелки и часовите индекси с покритие Super-LumiNova®  осигуряват четливост дори и в най-тъмните подводни или сухоземни условия.

Каишката е изработена от висококачествен каучук, а нагънатата й набраздена повърхност прави часовника изключително удобен и стабилен при потапяне на дълбочина до 300 м.

Произведеният от Panerai автоматичен механизъм OP XXXIV разполага с резерв на мощност до 72 часа.

Ако тези модели Ви допадат и бихте искали да ги разгледате по-подробно отблизо, заповядайте в бутик Giulian на ул. Съборна 9, където можете и да ги пробвате или посетете нашия онлайн магазин.

За още любопитни новини, факти и нововъведения от света на часовникарството, продължавайте да следите нашия блог и социални профили: Facebook | Instagram.

Сподели

© Developed by CommerceLab