За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

PLANET OMEGA: ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ НЕВЕРОЯТНИЯ СВЯТ НА OMEGA

13.11.2023

От 9ти до 19ти ноември, легендарната фабрика ‚Челси‘ в Ню Йорк се превръща в дом на невероятния свят на OMEGA. Специална изложба предоставя възможността всеки посетител да отиде на пътешествие из историята на швейцарския бранд. Пътят на пътешественика, заел се да открие света на OMEGA, е разделен в тематични сегменти.

Първият, от които е ‚Vintage’. Съкровищата, намиращи се там включват часовникът OMEGA, който е носил самият Елвис Пресли, часовникът от колекцията Slimline, носен от Джон Ф. Кенеди по време на церемонията по встъпването му в длъжност през 1961 г, както и оригинален часовник Ladymatic от 1955 г. – считан по това време за революция в производството на часовници за жени.

Следващата спирка е сегментът ‚Sports and Olympic Games‘, който подчертава наследството на OMEGA в Official Timekeeping. Той включва оригиналния хронограф, който измерва части от секундата използван по време на Олимпийските игри през 1932 г. и новия часовник Chrono Chime, който съдържа най-сложния механизъм OMEGA, правен някога.

От света на спорта посетителят се гмурка в сегмента ‚Ocean’. Той представя 1932 Marine, познат още като първия часовник за гмуркане, достъпен за любители водолази. Както и един от последните часовници Seamaster „Ultra Deep“, чиито първи модели са достигнали най-дълбоката точка, регистрирана някога в океана.

Не можем да забравим и любимия на света таен агент. Сегментът ‚James Bond‘ включва Seamaster Diver 300M 007 Edition от последното появяване на Даниел Крейг в „Смъртта може да почака“ и два великолепни часовника, изработени за 60-ата годишнина на франчайза.

От вселената на Джеймс Бонд пътешествието се пренася в частта ,Space‘. Тя представя моделът CK2998 носен от астронавта Wally Schirra през 1962 г. на борда на мисия Mercury Sigma 7, известен като ‚първия OMEGA часовник, носен в космоса‘. Пътешественика също така може да види модели като Speedmaster часовника носител на ‚Silver Snoopy Award‘ и моделите изработени с истински парчета метеорит.

От тайнствеността на космоса се телепортира в блясъка на сегмента ‚Friends and Ambassadors‘, където посетителите могат да видят модел от колекцията Constellation в 18K Sedna™ злато, който принадлежи към същото семейство, обожавано от най-дългогодишния представител на марката, Синди Крауфорд.

Пътуването приключва със сектора ‚Precision‘, който представя някои от най-важните постижения, които швейцарската марка е постигала, включително тазгодишния нов Speedmaster Super Racing - първият часовник в света, който включва революционната система Spirate™.

Сподели

© Developed by CommerceLab