За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Предимството да си купим златен часовник

22.02.2022

Златото се счита за един от най-ценните благородни метали, познати на човечеството от векове. В древността, златото започва да се използва като материал за произвеждане на монети, а в наши дни намира широко приложение в индустриалните среди при изработката на висок клас електроника, бижута, декоративни аксесоари и, разбира се, луксозни часовници.

Докато за мнозина притежанието на златен часовник е несбъдната мечта, за други е символ на класа и превъзходство. Ако и вие имате афинитет към скъпите вещи и обичате да го показвате, златният часовник несъмнено е най-добрият избор за вас.

Освен неоспоримите си визуални качества, златните часовници се славят с още няколко основни предимства, които засвидетелстват, че покупката на такъв аксесоар е не просто скъпа мимолетна прищявка, а оправдана инвестиция за поколения напред.

Стойност

При избор на часовник, потребителите масово се насочват към сребърни или стоманени часовници поради тяхната широка разпространеност, относителна издръжливост и добро съотношение качество/цена. Златото от своя страна, е единственият метал, чиято стойност се запазва с времето и не търпи преоценка.

Издръжливост и качество

Голяма част от клиентите смятат, че златният часовник може да е крехък и податлив на повреда. Това обаче не е съвсем така. Златото е ковък и пластичен метал, който, в случай на надраскване, лесно се полира. Освен това, за разлика от други метали, не е склонен към потъмняване или корозия. 

Известните марки производители на часовници обръщат внимание на всеки детайл при изработката на златни модели с цел те да бъдат както красиви, така и издръжливи. Поради това, залагат на 18-каратовото злато, което е по-здраво от чистата 24-каратова проба.

С необходимите грижи и правилна поддръжка, разбира се, един златен часовник би запазил своята красота и блясък за цял живот.  

Универсалност и гъвкавост

Светът на модата е изключително динамичен и се променя непрекъснато. Това важи с пълна сила и за тенденциите в часовникарството. Независимо дали в актуалния дизайн доминира традиционния силует или футуристичните елементи, моделите изработени от злато си остават вечна класика, която би придала универсална завършеност на всяка визия. Особено при наличието на варианти в различни цветове, които да удовлетворят и личните ни предпочитания.

Класическото жълто злато притежава пословичния за този метал златист тон, бялото злато наподобява сребро или стомана, а изключително актуалното през последните няколко години розово или червено злато, е примесено с мед, която му придава наситен червеникав оттенък. 

Интересен факт, който може би ви е направил впечатление е, че редица луксозни брандове предлагат свой собствен нюанс на злато, като най-впечатляващ е „Sedna™ gold“ на OMEGA.

Символ за социален статус, елегантност и престиж

Не на последно място, притежанието на аксесоар от такъв ранг безспорно е показател за висок социален статус, престиж и изтънчен вкус. 

Ако искате да се възползвате от всички тези преимущества, посетете един от нашите бутици в София на ул. Съборна 9 и ул. Г.С. Раковски 74, където ще откриете специална селекция от златни модели на престижни световни марки като Omega, IWC, Longines и Panerai.

За любителите на часовници с изцяло златен силует, горещо препоръчваме моделите Seamaster Aqua Terra 150M Co-Axial Master Chronometer 41 mm, Seamaster Aqua Terra 150M Co-Axial Master Chronometer 34 mm и Constellation Co-Axial Master Chronometer 29 mm на OMEGA. И трите впечатляват с корпус и гривна от 18-каратово розово злато в патентования нюанс на марката Sedna™ gold.  

Тези от вас, които харесват комбинацията от злато и естествена кожа, със сигурност ще обърнат специално внимание на моделите OMEGA Speedmaster Moonwatch Professional Co-Axial на OMEGA и Portugieser Automatic на IWC. Първият се отличава с изцяло черен дизайн с корпус от розово злато като акцент, а вторият изпъква с по-класическа, но изключително стилна визия, а именно- бял циферблат, на фона на златен безел и каишка от алигаторска кожа в ретро кафяво. 

Специално за спортните натури, които също биха предпочели златен модел в черната гама, PANERAI създаде Submersible Auto Rose Gold- масивен на вид, но изящен като изработка водолазен часовник с каишка от каучук и корпус от 18-каратово розово злато Panerai Goldtech™ - златно-медена сплав с процент платина, която предотвратява окисляването на материала и по този начин удължава живота на часовника.

За още интересни факти от света на часовникарството, не пропускайте да последвате нашите социални профили във Facebook и Instagram.

Сподели

© Developed by CommerceLab