За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Най-подходящите часовници за значими рождени дни и юбилей

15.11.2021

Рожденият ден е едно от най-значимите лични събития в живота на всеки един от нас. Достигането до определена възраст винаги е било нещо, което си струва да се отбележи подобаващо. Какъв по-добър начин да „увековечим“ един специален повод от часовник - символ на най-ценния подарък, с който разполагаме - времето?

От далечни времена подаряването на часовници се е превърнало в традиция, за да бъдат отбелязвани важните моменти в живота. Днес, разнообразието от модели, които удовлетворяват всеки вкус, стил и лайфстайл е огромно – от класически механични часовници, до тренди часовници-бижута и смарт-часовници с последно поколение технически характеристики.

Независимо дали целите да зарадвате любим човек или просто да направите подарък на себе си, списъка, който сме подготвили, ще ви вдъхнови да изберете най-подходящия часовник за специалната годишнина.

13:

Свеж, спортен модел, перфектен за младежи във всяка тийнейджърска възраст. CASIO G-Shock GW-M5610U-1BER се предлага в класическо матово черно и разполага с практични функционалности, подходящи за динамичен лайфстайл: таймер, хронометър, автоматичен календар, функция за настройване на до 5 аларми, водоустойчивост, противоударност, радио сигнал и соларно зареждане.

18:

Навършването на пълнолетие е ключов момент в живота на всеки тийнейджър. И като такъв заслужава подходящ подарък за спомен, а именно BULOVA Marine Star Automatic Grey Dial.

Корпусът от неръждаема стомана в цвят розово злато със сив външен пръстен придава на този модел нестандартно изтънчен вид, а матово черният циферблат е елегантно съчетан със сива каишка от текстуриран каучук с вътрешна страна в контрастно червено. Моделът е с автоматичен отворен механизъм и предлага водоустойчивост до 200 метра.

21:

21-вият рожден ден е също толкова емблематичен повод, колкото и 18-тия.

Смел, универсален и готов да чупи рекорди, TAG Heuer Formula 1 е чудесен избор за ерата на „встъпване в зрялост“.

43-милиметровият стоманен корпус на часовника е водоустойчив до 200 метра, благодарение на завинтващата се стоманена PVD корона.

Притежателите на този часовник ще оценят ненадмината четливост, дължаща се на оранжево-луминисцентните стрелки и часови маркери с технологията Super-LumiNova®, контрастиращи на фона на отличителния циферблат с текстура, наподобяваща асфалт.

30:

30 бележи началото на едно от най-хубавите десетилетия в житейския ни път, тъй като на този етап вече сме се насладили на младежките си години, знаем точно какво искаме от живота и целенасочено гоним целите си.

Вдъхновен от оригиналния Superocean от 50-те години на миналия век, BREITLING Superocean Heritage B20 Automatic би бил изключително стилен, но и практичен акцент към вашата визия, специално на тази възраст.

С емблематичните стрелки с триъгълна форма, както и еднопосочен безел с полиран керамичен пръстен, Superocean Heritage изглежда изключително елегантно, независимо че е проектиран за професионални водолази.

Предлага се в различни размери и материали, включително неръждаема стомана и 18k червено злато, и се отличава с гама от черни или сини циферблати.  

40:

OMEGA Speedmaster Moonwatch е един от най-емблематичните часовници в света и като такъв заслужава почетно място в колекцията, като изключително подходящ и специален подарък по повод 40-та годишнина.  

Моделът Speedmaster Moonwatch Professional Co-Axial Master Chronometer представлява актуализирана версия на легендарния "лунен часовник" на марката, известен сред колекционерите като един от часовниците, носени от астронавтите на НАСА по време на всичките шест кацания на Луната.

Този 42-милиметров модел е изработен от неръждаема стомана с полирана гривна и стъкло от сапфир кристал, както отпред, така и на гърба на корпуса. Вдъхновен от стила на 4-тото поколение Speedmaster, „носен на Луната“, този часовник също се отличава с асиметричен корпус, черен циферблат с логото на OMEGA и анодизиран алуминиев безел.

Часовникът се задвижва от произведения от OMEGA механизъм Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861.

50:

50 години или половин век, колкото и да умуваме кое звучи по-грандиозно, достигането до тази преломна възраст само по себе си е впечатляващо и следва да бъде запомнено като такова.

А защо не със символичен подарък от колекцията на италианската марка PANERAI - oлицетворение на вечния стил, страст и любов към удоволствията в живота? Още повече, ако е съчетан и с пожелание за неугасващ стремеж към още повече такива.

За целта избрахме да предложим един наш фаворит - PANERAI Luminor Marina 1950 3 Days Automatic. Модел, който майсторски комбинира италианския усет към дизайна и естетиката, с дългогодишната швейцарска технология за максимална прецизност. Емблематичният за марката стоманен корпус във формата на заоблен квадрат, се съчетава перфектно със стилната черна каишка от алигаторска кожа.

Индикаторът за „малки секунди“ на девет часа е отличителен елемент в дизайна на много от часовниците на Panerai и по-специално при моделите от колекцията Luminor Marina.

60:

Като подходящ подарък за паметната 60-та годишнина препоръчваме новата икона на съвременната елегантност“ - ZENITH Elite Classic. Изчистен, стилен и практичен, този часовник не е препратка към миналото, а по-скоро пренася технологията на часовникарството от средата на 20-ти век в подобрен, „еволюирал“ формат.

Моделът се отличава с 40.5-милиметров корпус от неръждаема стомана със сребърен циферблат и синя каишка от алигаторска кожа. Ултра тънък и безупречно прецизен, производственият механизъм Elite разполага с механизъм за автоматично навиване и осигурява резерв на мощност до 50 часа.

70+:

В търсене на най-подходящия подарък за юбилеи над 70 се спряхме на модел от колекцията на IWC - Portugieser Automatic. Часовник, за който определено гласуваме с две ръце.

Корпусът от 18-каратово розово злато, в комбинация с кафявата каишка от естествена кожа, му придават джентълменски, ретро вид, изключително подходящ за рожденици на тази толкова специална възраст. Portugieser Automatic е с размер 42.3 мм и се задвижва благодарение на автоматичен, самонавиващ се механизъм, „скрит на показ” през стъкления гръб от сапфир кристал.

Тези и други актуални модели от колекциите на изброените марки можете да разгледате на живо в един от нашите бутици или онлайн на нашия уеб сайт.

За още интересни идеи и оригинални предложения от света на часовникарството и бижутерията, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook и Instagram.

Сподели

© Developed by CommerceLab