За връзка с нас +(359) 2 980 5555
Безплатна доставка до всяка точка на България!

Изява и стил за всички ваши водни приключения

9.08.2022

През 60-те години новият спорт, наречен "скуба дайвинг", e на върха на модата. Именно тогава настъпват златните години на часовника като инструмент за гмуркане. Използван, за да измерва времето, прекарано под вода, както и това на повърхността. За гмуркачите времето винаги е било всичко. Този модел се появява, за да им предостави най-ефективната прецизност, като елиминира всички функции, които не са им жизненоважни  под вода.

Семплият и революционен хронограф е наречен "Slow Motion", защото отнема един час за пълното завъртане на стрелката около циферблата.


През годините той запазва отличителната си идентичност - ясните линии, масивните луминисцентни индекси, квадратните стрелки и висококонтрастният безел на циферблата. Целта е на гмуркачите да се предостави максимална четливост. Определено е практичен. Но това, в което хората наистина се влюбват е именно дизайна на часовника.

Днес новият Superocean запазва естетиката и дизайнерските кодове на Slow Motion, като добавя някои модерни допълнения, например керамичен безел и циферблати в светли цветове. Широките стрелки и индекси от луминисцентния материал Super-LumiNova® позволяват лесно разпознаване под вода. Часовникът е с изключителна водоустойчивост до 300м, и в същото време е издръжлив на удар, пясък и солена вода. Бронзовата версия използва специална сплав, която има отлична устойчивост на корозия, и също така допълнително развива фина промяна във времето, която прави часовника още по-уникален. Той се предлага в двата варианта - с гумена каишка или с метална верижка. Но и двата имат сигурна закопчалка, която позволява микро настройка до 15мм за лесно носене на часовника върху неопренов костюм. Керамичният безел е устойчив на надраскване и никога няма да се износи. От съображения за сигурност при повечето модели той е еднопосочен на завъртане или двупосочен с патентован ограничител при 46 милиметровия вариант. А най-хубавото на този часовник е, че той не е предназначен единствено за гмуркане - сърфирайте с него, не го сваляйте когато плувате, дръзко превземете плажа, а после го сложете елегантно на вечеря.

Superocean съчетава перфектно носталгията по своето минало с новия си неподражаем вид.

Открийте новия Superocean, както и цялата колекция на Breitling в бутици Giulian или онлайн на www.giulian.bg.

Сподели

© Developed by CommerceLab